Botsauto’s

Weet u, soms vind ik het best wel lastig dat ForumC een forum is. Een forum waar wij heel bewust een koor aan stemmen laten horen. Of het nu gaat over het brein, religie in het publieke domein, de toekomst van de economie of het ontstaan van het leven. Want, net als veel andere Nederlanders, vind ik dat mijn mening soms de beste is en dan moet ik me wel eens inhouden.

En dan bedenk ik me maar weer dat als deze wereld een kermis is, ForumC daarvan de leukste attractie vormt: namelijk het domein van de botsautootjes. Deze wereld kent veel plekken waar mensen schieten op argumenten van anderen of met ballen anderen persoonlijk willen raken en vervolgens weglopen voor er teruggeschoten of gegooid kan worden. ForumC biedt mensen een plek om te botsen. Maar wel op zodanige manier dat je elkaar recht in de ogen kunt kijken en het de bedoeling is dat je elkaar weer tegenkomt. Dat levert niet alleen botsingen en irritaties op, maar ook ontmoetingen, veel plezier en energie.

En waarom doen we dat? Mijn grootste drijfveer is dat christenen als volgelingen van Jezus deze wereld wat te bieden hebben. Of zoals het in het vertrekpunt van ForumC fraai omschreven staat. “Wij geloven dat de Heilige Geest ons in gemeenschap met andere gelovigen daarin steunt en ons helpt het nieuwe leven als een helende en verbindende kracht present te stellen in en voor de samenleving.” Maar we kunnen alleen wat bieden als we niet alleen de schiettent betreden, maar als anderen met ons botsen, ons ontmoeten, zij onze passie en argumenten leren begrijpen en vice versa. Als ik dan zie dat op een avond van ons, samen met een seculiere partner, honderden niet-christen iets horen over de waarde van Evangelie voor het samenleven of ik merk dat door onze inspanningen christenen op debatpodia of in kranten gevraagd worden om hun geluid te laten horen, dan ben ik weer blij dat ForumC een forum is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: