Geert komt van Mars

Meer dan 60% van de stemmers op de PVV is man. En dat is niet toevallig. Het succes van Geert Wilders is niet zozeer te danken aan de islamisering van Nederland, maar aan de feminisering.

Al een aantal decennia proberen de Opzij-vrouwen en een enkele man onze natie rijp te maken voor verregaande vormen van feminisering. Vrouwen moeten niet alleen werken, maar ook evenveel verdienen als mannen. En mannen moeten actief zijn in het huishouden, over hun gevoel praten en aan uiterlijke verzorging doen.

Maar de wal keert het schip. Een paar jaar geleden werd dat al zichtbaar in de voorlopers van onze cultuur: de reclame. Bavaria kwam met een commercial waarin strijkende en boodschappende mannen zich uit hun overhemdjes scheurden, bomen omhakten, rauwe vis vraten en zich als oermensen gedroegen. Bevrijd. En nu is een serie en film als ‘New Kids’ populair. Mannen die werken, zuipen en lomp doen en vooral niet praten.

Het is dan ook volstrekt niet verwonderlijk dat ferme taal in Den Haag aanslaat. Politie die mensen moet afrossen, het leger inzetten in probleemwijken. Mannen hebben genoeg van de feminiene grachtengordeldieren. Liever een politicus met een dronkemansprogramma: inconsistent en populistisch, maar wel stoer.

De tegenstanders van Man Geert hebben dat echter nog niet begrepen. Zij komen met theedrinkende (thee!), kunstminnende, vrouwelijke of idealeschoonzoonachtige lijsttrekkers. Olie op het vuur van de echte man. Voor Wilders komt het gevaar slechts van één kant: die partij die manhaftig vasthoudt aan een lidmaatschapsverbod voor de hulpes tegenover.

Zolang een groot gedeelte van de vrouwen niet op Wilders stemt, is er weinig om je zorgen over te maken. Dan blijft PVV-politiek een antireactie van de man. Veel beter dan het ‘ach en wee’ roepen over de aantasting van rechtsstaat, is het pragmatisch het probleem zelf aan te pakken. Geen kopvoddentaks, maar juist een verplichte kopvod voor iedere vrouw in Nederland. De vrouw terug in haar hok, de man terug in de kroeg en de rust terug in de politiek.

Zo, en nu eerst een Bavaria.

Sophie: februari 2011

Plaats een reactie